Milyen veszélyeket rejteget a láb felületes vivőértágulata?

588
HOZZÁSZÓLÁS:

A vivőértágulat távolról sem kozmetikai kérdés. Arról is hallottunk, hogy a kanyargós, tágult véna felett elvékonyodott bőr relatíve kis ütésre, sérülésre megnyílhat, és ijesztő vérzés forrása lehet.visszer

Általános hiba ilyenkor, hogy a vérzéstől a szív felé helyeznek fel szorítókötést az elsősegélynyújtó tanfolyamok ajánlása szerint. Ez gátolja a vénás elfolyást, így egyre erősebb a vérzés. Csak a véna kiirtása hozhat végleges megoldást.

Másodszor a vivőér gyulladásba jöhet. Fájdalmas piros csík keletkezik a tágult vénának megfelelően, ami a kialakulás helyétől vándorol a törzs felé.

Feltételezzük, hogy ilyenkor a gyulladás az elsődleges, és a vénában csak következményként alvad meg a vér. Elképzelhető azonban a fordított eset is: a lassú keringés miatt a tág vénaöbölben megalvad a vér, ez izgatja a környezetet, amit mi gyulladásként azonosítunk. Általában jóindulatú elváltozás.

A harmadik veszély – mindenfajta, kiterjedt vivőértágulatnál — fekély kialakulása, amely az egyén munkaképességét, aktivitását erősen gátolja.

A negyedik veszélycsoport az, hogy a visszeres végtag érzékenyebb az egyszerű fertőzésekre. Elég egy gombás köröm, egy elfertőzött rovarcsípés, egy cipő okozta sérülés, és komoly gyulladás alakulhat ki.

Különösen érzékeny az ilyen végtag az orbánc iránt. Az ismétlődő orbáncos fertőzés aztán tönkreteszi a nyirokutakat, tovább rontva a helyzetet. Az odáig „csak” visszeres végtag most már dagadt is lesz. Mindezen meggondolások alapján további rossz tulajdonsága a visszeres lábnak, hogy ilyen beteg nem tölthet be minden munkakört és nem sportolhat akármit.

Miért kell kezelni?

Aktív orvosi kezelésre, megfigyelésre mégis szükség van a következők miatt:

  1. Különösen a vándorló felületes vénagyulladások más egyéb betegségek első tünetei lehetnek. A szervezet jelzésére oda kell figyelni.
  2. A gyulladás vagy trombózis tovaterjedése a mélyvénákat is érintheti, és ekkor már maradandó károsodás jöhet létre.
  3. Mélyvénát megközelítve — ezekben gyorsabb az áramlás — véralvadék szakadhat le, és a tüdőbe sodródva veszélyes állapotot, tegyük hozzá életveszélyes betegséget eredményezhet.
  4. Végül szempont az is, hogy a felületes gyulladások a beteg tartós munkaképességét sokszor és hosszú időre kérdésessé teszik. A kezelés ezt az időt lerövidíti.
588
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]